Специализирана книжарница "ЛОГОС"

Home Up ЗА КОНТАКТ ВРЪЗКИ ФОТОГАЛЕРИЯ БИБЛИОТЕКА

СРЕБЪРНАТА НИШКА
 

 

[Under Construction]

Search for:

ПЪРВА ЧАСТ
ВТОРА ЧАСТ
ТРЕТА ЧАСТ
ЧЕТВЪРТА ЧАСТ
ПЕТА ЧАСТ
ШЕСТА ЧАСТ

 

 

                         

Уважаеми посетители!

Книгата "Сребърната нишка" (виж корицата), на която освен автор съм и основен разпространител, можете да закупите от книжарницата, или като си я поръчате чрез сайта. Това важи както за единични бройки, така и за заявки на едро.Търговската отстъпка варира в зависимост от броя заявени книги.

Книгата се предлага и в София - книжна борса зад Полиграфическия комбинат, ул. "Ракитин" 2 - разпространител ДБ Митко - издателство "Дилок".

Ако искате да си я изтеглите, отидете на "връзки"

 

СЪДЪРЖАНИЕ 

        Увод

ПЪРВА ЧАСТ

1. Епохата на Водолея                          

2. Човешките коренни раси и техните подраси

3. Това велико тайнство - Рождество Христово

4. Торинската плащаница

5. Второто пришествие на Христос

6. Нашите духовни учители

7. Посветени и адепти

8. Първо посвещение - Рождество

9. Второ посвещение - Кръщение

10. Трето посвещение - Преображение

11. Четвърто посвещение - Разпъване на кръст

12. Свещените болки - знак за духовно раждане

13. Титаник, летните жеги и . . . още нещо 

ВТОРА ЧАСТ

14. Каквото посеем, това и ще пожънем

15. Нашите мисли ни разболяват или лекуват

16. Там, където свършва мракът

17. Умението да прощаваме

18. Силата на проклятието

19. Плаща този, който поръчва

20. Денят се познава от сутринта

21. Господи, помогни ми

22. Когато ангелите слизат между нас

ТРЕТА ЧАСТ

23. Жени, подарете си обич

24. Живея само за децата

25. Докторе, боли ме душата

26. Не искам да живея

27. Щурм срещу подсъзнанието

28. Да хванем бика за рогата

29. Вълшебството на писаното слово

ЧЕТВЪРТА ЧАСТ

30. Помощ! Атакуват ме! 

31. Моят дом е моята крепост

32. Неприкосновена зона

33. Храната - лекарство или отрова

ПЕТА ЧАСТ

34. За мъртвите или добро или нищо

35. Контакти с отвъдното

36. Троянският кон на злото

37. Биовампирите - хора, които се нуждаят от помощ

38. Наркотиците? Има и други пътища към небето

ШЕСТА ЧАСТ

39. Карма не означава единствено възмездие

40. Аз бях Клеопатра

41. Пътуване в минали животи

42. Излизане извън тялото

43. Игра с огъня

44. Машината на времето

 

ТЕКСТ ОТ  ГЪРБА НА КОРИЦАТА 

Тази книга е адресирана до всички търсещи.  

Широкият диапазон на обхванатите теми я прави единствената в своята област, писана от съвременен български автор през последните години. За да навлязат в необятния свят на духовното познание, на стремящите се към него би се наложило да търсят  информацията, включена в този сборник, в множество литературни източници от наши и чужди автори, тиражът на повечето от които отдавна е изчерпан.

В достъпна и лаконична форма, с неподправена автентичност, основаваща се на сериозните ú теоретични търсения и на богатия ú личен опит, авторката излага познанията си по теми, които днес вълнуват все повече хора: Еволюцията на съзнанието; Възходът и гибелта на легендарната Атлантида; Законът за Кармата, който обуславя необходимостта от прераждането на душите; Възможностите за изследване на миналите ни превъплъщения; Отвъдното и контактите ни с неговите обитатели; Биовампиризмът и обсебването, като оръжия на тъмните сили; Енергийните атаки и защитата от подобни посегателства; Извънтелесните преживявания . . . и още и още.  

Главното достойнство на книгата е пълната изчистеност от сложни и неразбираеми “окултни” формулировки. По подходящ начин и на чист български език авторката тръгва от една аксиома за очевидното присъствие на божествената реалност, за да докаже теоремата за реалното съществуване на човешката душа.

Стегнато и увлекателно поднесени, познанията на авторката споделени с вас, ще ви помогнат да погледнете на света, който ни заобикаля, от още една гледна точка. И ако си го позволите, ще съзрете красота и мъдрост, които биха придали допълнителна багра и нов смисъл на съществуването ви. 

                                                                                                   ОТ РЕДАКТОРА

 

КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ

 

Любезни читатели, за основа на тази книга послужиха мои статии, публикувани в периода юли, 1998 - юни, 1999 година  в казанлъшкия вестник “Седмица”. Когато се заех да ги обединя и подредя в този сборник, се постарах да ги обогатя с примери от личния ми опит, с които да илюстрирам споделените с вас знания. Вярно е, че впоследствие успях да разширя и задълбоча разбиранията и вижданията си по темите, на които си позволявам да спра вниманието ви. Но тези разширени познания, както и практическия си опит в областта на пси-диагностиката и духовното лечение възнамерявам да положа в основите на следващите си книги. Ако такава е волята Божия.

                                                                                       

                                                                                                          АВТОРЪТ

УВОД

 

Ако и вие, като милиони други хора и като мен самата сте си задавали въпроси, свързани с великата мистерия, наречена живот и нейния огледален образ - смъртта, както и за техния смисъл, ще ви предложа следното.

Опитайте се да си представите схема на лабиринт - като онези, които отпечатват в забавните страници на вестниците. На входа на този заплетен лабиринт сте вие - една малка, блещукаща точица светлина. Изходът му е вашата цел, към която неотклонно се стремите. Там е Светлината, Източникът, Създателят. Когато след дълги лутания, завои, връщане обратно и поредно налучкване на вярната посока успеете да достигнете до него, вие ще си бъдете у дома. И неусетно за вас самите, след това дълго и трудно пътуване, ще се завърнете в своя дом, преобразени в малка сияйна звезда.

По този объркан път има много капани и примамки, но и подкрепителни пунктове. Възможно е, залутани, да се върнете там, от където сте тръгнали, и притиснати от отчаянието и изтощението да се запитате - струва ли си да опитвате още веднъж. Единственото, което ще ви даде смелостта и подтика да поемете отново по този изпълнен с неизвестности лабиринт е една сияйна, често неосъзната искрица, която носите в себе си. Това е частица от Създателя, която неудържимо привличана от него ще ви поведе за пореден път по пътеката. Тази безсмъртна и неунищожима част от вашата същност е вашето единствено, неоценимо богатство, което никой не може да ви отнеме - вашият дух. Това е вашият златен ключ, който ще ви отключи всички врати, стига само да се вслушвате в гласа на сърцето си и да изберете любовта за водач.

И ако успеете, преодолявайки всички препятствия, да го съхраните непокътнат, той рано или късно ще ви отведе  до изхода. Моето съкровено желание е тази книга да ви помогне да направите още една стъпка напред към тази заветна цел, към която всички ние - от сътворението до днес, се стремим.

 

 

                                                                         

 

   

 

                                                                                                                                                                                                                         

 

Home ] Up ] ПЪРВА ЧАСТ ] ВТОРА ЧАСТ ] ТРЕТА ЧАСТ ] ЧЕТВЪРТА ЧАСТ ] ПЕТА ЧАСТ ] ШЕСТА ЧАСТ ]

Send mail to logos_cs@abv.bg with questions or comments about this web site.
Last modified: 24.07.2003 г.